Dieleman's Graanhandel NL
lijnzaad
English French
Dieleman's Graanhandel
Meekrapweg 4
4571 RX Axel
T +31(0)115 56 14 50
F +31(0)115 56 28 21
info@dielemansgraanhandel.nl

lijnzaad Dieleman's Graanhandel NL

lijnzaad

Lijnzaad is een belangrijk product in het portfolio van Dieleman’s Graanhandel. De onderneming verwerkt zaad voor consumptie in landen van de Europese Unie en Amerika. De afnemers zijn producenten van bakkerijproducten en vee- en kleindiervoeders. De lijnzaad-activiteiten omvatten echter niet alleen de handel in comsumptiezaden. Minstens zo belangrijk is de vermeerdering van zaaizaden voor vezelvlasrassen.

Hiertoe beschikt de onderneming over een omvangrijk arsenaal aan zelfstandige telers die in opdracht van het Axelse bedrijf bijdragen aan de vermeerdering. Zo levert Dieleman’s Graanhandel, met een jaarlijks totaal van enkele duizenden hectares, het grootste aandeel aan de uitzaai van zaaizaad van vezelvlas in Nederland. Deze positie is mede gebaseerd op een nauwe samenwerking met Limagrain. Dieleman’s Graanhandel heeft de alleenvertegenwoordiging van alle vlasrassen van Limagrain, die tot de beste in de wereld worden gerekend.

Gezamenlijk worden inspanningen verricht bij de ontwikkeling van nieuwe rassen. Dit is belangrijk voor Dieleman’s Graanhandel, want alleen op deze manier weten de onderneming en haar afnemers zich verzekerd van nieuwe, sterke rassen.